Moi! Olen Maria.
Harrastan ja kasvatan erilaisia gekkoja Suomen Turussa. Kotonani asuu kolme kissaa sekä useita matelijoita omassa erillisessä huoneessaan. Olen suorittanut medianomin korkeakoulututkinnon ja työskentelen tällä hetkellä tatuoijana.
Olen aina ollut taiteellisesti lahjakas henkilö ja käytän luovuuttani hyödyksi myös matelijaharrastuksessa. Olen suunnitellut Luel Reptilesin logon sekä sivuston ulkoasun itse ja harrastan valokuvausta, kohteena pääosin matelijat.
​
TIETOA MINUSTa
Hankin ensimmäisen matelijani vuonna 2018 ja ihastuin niihin täysin. Melko pian hankin seuraavan ja taas seuraavan. Innostukseni laajeni harrastukseksi ja nykyään vietänkin suurimman osan vapaa-ajastani matelijoiden hoidon ja kasvatuksen parissa. Matelijat ovat minulle oikeastaan jo enemmänkin elämäntapa, kuin pelkkä harrastus. Olen jäsen Suomen Herppiharrastajat ry:ssä, Suomen herpetologisessa yhdistyksessä sekä Responsible Herpetoculture Project:ssa. Toimin myös Kimboza Forest Gecko Project:n sponsorina, suunnittelemalla projektin oheistuotteiden kuvituksia. Oheistuotteita myydään useissa eurooppalaisissa eläintarhoissa, jotka tekevät yhteistyötä projektin kanssa. Myyntivoitoilla tuetaan projektin toimintaa.
Päivän ikäinen Lygodactylus williamsi poikanen.
Harrastajana suosin luonnollisesti sisustettuja terraarioita. Yritän aina parhaani mukaan jäljitellä eläimen luonnollista elinympäristöä sekä ruokavaliota. On todella palkitsevaa seurata hyvinvoivan eläimen lajityypillistä käyttäytymistä terraario-oloissa. Kasvattajana olen tällä hetkellä keskittynyt lähinnä harvinaisempien gekkolajien kasvattamiseen. Tuen myös aktiivisesti uhanalaisten lajien suojelutyötä.
Olen kasvattanut Lygodactylus williamseja, eli turkoosipikkugekkoja vuodesta 2019. Lygodactylus williamsi on Tansaniasta kotoisin oleva äärimmäisen uhanalainen gekkolaji, joka on listattu CITES A-liitteeseen. Lajin suurin uhka on tällä hetkellä sen elinympäristöjen tuhoutuminen. Kimboza Forest Gecko Project on luonnonsuojeluprojekti, jonka tarkoituksena on pelastaa Lygodactylus williamsi sitä uhkaavalta sukupuutolta. Lue aiheesta lisää ja tue projektia tästä.
Olen myös kasvattanut Uroplatus-suvun gekkoja, eli lehtihäntägekkoja vuodesta 2023. Uroplatus-gekot ovat kotoisin Madagaskarin saarelta ja suurin osa niistä on listattu CITES B-liitteeseen. Elinympäristöjen tuhoaminen ja laiton kerääminen lemmikkieläinkauppaa varten, uhkaavat suvun liskojen selviytymistä luonnossa.
Päivän ikäinen Uroplatus henkeli poikanen.
Tällä hetkellä Uroplatus-lajit, joita kasvatan, ovat Uroplatus henkeli ja Uroplatus phantasticus. Onnistuin saamaan molemmilta lajeilta ensimmäiset poikueeni vuonna 2023. Uroplatus-liskojen lisäksi koko Madagaskarin kasvillisuus ja eläimistö kiehtovat minua erityisen paljon. Yli 90% saaren eläimistä ovat täysin endeemistä, eli niitä ei löydy mistään muualta maailmasta! Tämä tekee niistä hyvin kiehtovia ja ainutlaatuisia.
​
Olen kasvattanut myös erilaisia sammakoita, mutta toistaiseksi keskityn ainoastaan gekkojen kasvatukseen. Tulevaisuudessa toivon onnistuvani myös halmahera gekkojen eli Gehyra marginatan lisäännyttämisessä. Yleisesti ottaen olen loputtoman utelias persoona ja pyrin jatkuvasti päivittämään omaa osaamistani. Koen, että aina on varaa parantaa ja oppia uusia asioita, niin harrastajana, kuin kasvattajanakin.